снимка pexelsНаляват случаите на заразени с ковид в света. През изминалата седмица

...
снимка pexelsНаляват случаите на заразени с ковид в света. През изминалата седмица
Коментари Харесай

От СЗО съобщиха добра новина: Все по-малко са заразените с К19

снимка pexels

Наляват случаите на инфектирани с коронавирус в света. 

През миналата седмица над 2,5 милиона души са се заразили с ковид в света. Това гласи формалната информация на СЗО, съобщи ТАСС, представен от.

Миналата седмица в света бяха регистрирани над 2,5 милиона случая на коронавирусна зараза и над 64 000 смъртни случая. В съпоставяне с предходните седем дни заболеваемостта понижава с 6%, а смъртността - с 12%, оповестиха още от организацията.

" Общият брой на новите случаи на инфектирани и на смъртните случаи продължи да понижава през последната седмица от 14 до 20 юни ", се споделя в последния епидемиологичен бюлетин.

През седмицата в света са регистрирани 2 528 684 нови инфекции и 64 075 смъртни случая. Към 20 юни има общо 177 866 160 инфектирани и 3 857 974 жертви от началото на пандемията.

През предходната седмица честотата на заразяване е намаляла в Югоизточна Азия (21%) и Европа (6%), до момента в който нарастване е регистрирано в Африка (39%) и Източното Средиземноморие (2%).

В Европа за миналите седем дни над 324 000 души са били инфектирани и над 6 000 са умряли.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР